Odette van der molen - Comedian

Odette van der Molen studeerde in 1992 succesvol af aan de Toneelacademie Maastricht. Een solide basis waarop zij vervolgens werkzaam is geweest als actrice, presentatrice, creator en comedian. Ze schreef, en speelde in, satirische sketches voor de VPRO (‘Waskracht’), AT5 (‘De Zwoele stad’) en het kinderprogramma ‘At Cindy’s’ van YORIN. Als presentatrice was ze onder andere te zien in het televisie programma ‘Lekker weg’ van de AVRO (met Mireille Bekooy). In het kinderprogramma ‘Museumbende’ van de AVRO werkte zij mee als actrice. Daarnaast speelde zij in de kindervoorstelling ‘Rintje maakt muziek’, gebaseerd op de boeken van Sieb Posthuma. Odette maakte (en maakt nog steeds) Comedy op maat, in opdracht voor o.a. bedrijfsevenementen en andere bijzondere gelegenheden.

En wat doet ze nu? 

Haar hart ligt toch het meest bij de lach en Odette is zich meer en meer gaan toerichten op Standup Comedy. Zij timmert alweer geruime tijd succesvol aan de weg met haar Standup Comedy-act en is een graag geziene gast in de Nederlandse comedy clubs. In 2019 won zij de publieksprijs van de Comedy Talent Award in Utrecht.
Odette lacht zich liever dood, dan dat zij zich suf piekert. Zij neemt het leven niet zo serieus en humor is voor haar een tool om moeilijke zaken bespreekbaar te maken. Maar bovenal, humor schept een band. Odette zoekt de verbinding met het publiek en buit deze schaamteloos uit met haar aanstekelijke- en ontwapenende energie. Met veel zelfspot en hilarische parodieën neemt ze de generatiekloof op de hak en ze dompelt je onder in een warm bad van fantasie en klinkklare onzin. Daar houdt ze nou eenmaal van.

Odette verzorgt eveneens Comedy op maat voor evenementen en bijeenkomsten in de persoonlijke sfeer, zoals bedrijfsfeesten, verjaardagen, huwelijken, huldigingen, beurzen etc.  In samenspraak met de opdrachtgever wordt een aangepaste act gemaakt.  

nl_NLNederlands